Knappast pressavdelningens förtjänst att jag är med i P1 Morgon

Höll just på att steka kantarellerna när P1 Morgon ringde. Reportern i andra änden undrade vad jag tycker om Carl Bildts agerande i fallet Libyen. Borde inte Sveriges utrikesminister vara fränare i tonen mot diktator Kaddafi? Det kommer nämligen socialdemokraternas partikrisutredare Ardelan Schekarabi att kräva i morgon bitti, cirka klockan 06.15. Vad jag svarar får ni höra då.

Nu ska ni också få höra hur mitt partis presstjänst jobbar. Jag hann knappt lägga på luren efter samtalet med P1 Morgon-redaktionen förrän det plingar i mobilen. ”Kanon att du kan ta debatten mot Shekarabi i morgon!” läser jag i ett sms från partiets presstjänst, som senare också antyder att min medverkan i morgon bitti har sin förklaring i att presstjänsten och P1 Morgon ”ringde runt parallellt”.

Misstänksam som jag är ringer jag tillbaka till P1 Morgon. Nej, där försäkrar man att partiets pressavdelning inte har haft ett dyft att göra med valet av min person, mitt namn dök upp som en ren redaktionsprodukt.

Ärligt talat tror jag i det här fallet mer på P1 Morgons version. Men Carl Bildt var för övrigt lysande i kvällens Aktuellt (ja, ni får själva gå in på svt.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.