Domarnämnden, votering och sedan debatt

Carl Bildt har äntrat talarstolen. Nu väntas utrikespolitisk debatt i kammaren. Själv planerar jag inför dagens sammanträde med Domarnämnden. Mötet inleddes vid lunchtid i går, fortsätter nu klockan 10 och slutar inte förrän vid 16. Det är en grannlaga uppgift nämnden har att besätta landets lediga domartjänster med de bäst lämpade för uppgiften.

Tillfälligt huserar Domarnämnden i Kammarrättens lokaler. Över oss vakar domstolens presidenter genom tiderna.

De historiska vingslagen slår. Här till vänster den förre Kammarrättspresidenten Sten Heckscher förevigad i olja. Moderiktigt klädd utan slips.

I eftermiddag väntar votering och sedan debatt om bland annat KU19 – om riksdagens arbetsformen.

Jag kunde bara inte motstå tillfället att sätta upp mig på talarlistan för att hålla ett sex minuters inlägg (nåja, 4.17 när jag läste mot klockan i går).

Konstitutionsutskottet gör som väntat tummen ner för min motion om behovet av att se över riksdagens riktlinjer för ledamöternas möjlighet att ta tjänstledigt. Själv tänker jag göra vad jag kan under denna mandatperiod för att ändra på den saken. Följ gärna eftermiddagens debatt på riksdagens webb!

Se där, Carl Bildt får applåder och lämnar talarstolen, som nu övertas av Socialdemokraternas Urban Ahlin. Varning för uppskruvat tonläge.

För mig är det hög tid att lätta från skrivbordsstolen och hasta i väg till Domarnämnden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.