I kväll lurades jag allt av Wikipedia

Tjugondag Knut. Ringdans runt granen, svettig lugg under stickad mössa, blöta vantar och en skrynkligt kramad påse från ortens ICA-handlare som i bästa fall inte bara innehöll russin, (oknäckta) hasselnötter och clementiner. Kanske ligger där också en Dumleklubba, en kola och så…en clementin till.

Minnet från barndomens julgransplundringar dök upp i mitt huvud när jag i förmiddags på väg till lunch passerade Skeppsbron där avgreningen av huvudstadens tjusigaste julträd just hade inletts.

Återstår att hemma montera ner adventsstjärnan och dito ljusstake och julen har gjort sitt definitiva uttåg för denna gång. Ingen sörjer.

Annars blev kvällen tidigare än planerat. Om någon har missat det firar Wikipedia 10 år. Jag var flott inbjuden till födelsedagskalaset kl 19.00-21.00, förlagt på Strand vid Hornstull.

Som sagt, jag hade bespetsat mig på att gå dit och avnjuta den för kvällen intressant komponerade panelen. Nu blev det inte så.

Sent i eftermiddag på tjänsterummet blev jag varse att Wikipedias party inte alls började kl 19 utan en timme tidigare.

Rafs, rafs, spring, spring. Här gäller snabbaste vägen till T-banan med livet som insats då Gamla stans gränder är täckta av ett islager modell puckelpist.

Väl framme, bara en minut försenad, blir jag upplyst av en yngling om att jo, Wikipedia-festen börjar om en timme!

Sorry, i mitt tidspressade liv betydde det raka vägen hem till bostaden på Lundagatan och väntande kvällsgöra.

Förtroende? Trovärdighet? Tillförlitlig källa?

Diskussionen om Wikipedia lär fortsätta. Det är bra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.