Missade statsministerns jultal, men har varit duktig ändå

Laga förfall. Det är den knastriga juridiska termen för att man inte har en chans att infinna sig i tid eller – ännu värre  – inte kan inställa sig över huvud taget till ett angeläget möte.

För självklart hade också jag gärna mumsat pepparkakor på Skansen och lyssnat till partiledarens traditionsenliga jultal om det inte hade varit för att jag redan var inbokad på Myntkabinettet av Folk och Försvar för att delta i ett högaktuellt seminarium om den våldsbejakande islamistiska extremismen i Sverige.

Som vanligt i sådana här sammanhang befinner man sig som borgerligt sinnad alltid i minoritet. Så också i dag…kolla själva här. (Jag kommer in ungefär 43 minuter in i inslaget, men titta hemskt gärna från början om ni orkar med vänstertugget!)

Och statsministerns tal kan man dessbättre avnjuta här. Erkänner, jag har ännu inte hunnit lyssna på det, därav inga kommentarer.

Själv inledde jag denna torsdag med att försvara ett i och för sig helt och hållet enigt betänkande. Men vägen dit har inte varit sopad från början. I botten har vi en minst sagt seglivad konflikt mellan försäkringsbranschens intresse av mer eller mindre ohämmad tillgång till patientjournaler och försäkringstagarnas intresse av bättre skydd för deras privatliv.

Så det var faktiskt lite av en bedrift (av justitiedepartementet) att få till stånd den här integritetsförbättringen för försäkringstagarna. Det var också det jag försökte säga i talarstolen i morse. Är det någonting som vi allianskompisar har lärt av förra mandatperioden så är det att regeringen – och riksdagen – måste bli mycket bättre på att berätta om allt bra och positivt som alliansen ändå åstadkommer.

Med sällsynt gott samvete önskar jag mänskligheten en god natt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.