Glöm inte studenterna på Stockholms universitet

Parentes, men dagen började hos frissan. Jo, förstås borde jag även denna morgon ha delat ut valmaterial vid Zinkens T-bana i stället, men är det någon gång man måste vara ursnygg så är det i valrörelsens slutskede.

Ser kanske inte så snygg ut, men vacker blir jag!

Jag har också legat i Lund. Det är hyfsat länge sedan, visst. Men i valtider infann jag mig nyfiken på Akademiska föreningen för att lyssna på landets statsminister. På den tiden hette han Olof Palme.

Och nej, jag glömmer inte hur tiden stannade när Sveriges Radio bröt nattmusikskvalet mitt i min rengöring av det ingrodda studentpentryt för att upplysa svenskarna om att landets statsminister hade blivit skjuten.

Dagen därpå flyttade jag till Stockholm.

Ursäkta, det var inte min avsikt att bli nostalgisk. Men Aftonbladets Peter Kadhammar inbjöd till att bli det.

I veckan har Kadhammar hört Miljöpartiets Maria Wetterstrand valtala för studenter i Uppsala. Enligt Aftonbladets stjärnreporter var stämningen i studentpubliken god, ”många artiga och pålästa frågor”, typ.

Sedan åker Kadhammar som sagt till Lund för att höra statsminister Fredrik Reinfeldt och de andra alliansledarna valtala hos Akademiska föreningen. Kadhammar sammanfattar:

– Det enda jag såg var en sal av unga människor, och tidsandan. Vi går mot en epok av gedigen konservatism.

Jag är inte ironisk, utan tycker att det är himla synd att Kadhammar inte hade tid att besöka Stockholms universitet i måndags, då jag valtalade för studenterna utanför Allhuset.

Om Kadhammar hade kommit dit skulle även Aftonbladets läsare kunnat få läsa en tredje variant av vad studenter tycker och tänker om landets ledande politiker inför höstens val.

Fast Kadhammar hade väl redan bestämt sig. Riskabelt för Aftonbladets trovärdighet är bara att Kadhammar av tidningen profileras som en objektiv nyhetsjournalist, även i valrörelsen. Haha…

Peter Kadhammar hade gillat att räkna hur många studenter som lyssnade på vad jag sa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.