Störande utspel i stället för att diskutera jobben

Efter debatten i morse i Fyran mot Socialemokraternas kampanjgeneral Karin Pettersson har jag anklagats för att döma ut Moderaternas valkampanj i Stockholm som lögn. Förvisso har jag bara spårat smutskastningen till en sträng på twitter fast då påhoppet är hyfsat grovt har jag eftergranskat inslaget. Visst,  jag tykar mig en aning mot Per Schlingmann, men allvarligare än så blir det inte för partiet. Den här gången. Kolla själv!

Genom en läcka har jag förstått att ”störande utspel” ska hjälpa Mona Sahlin att vinna valet. Hennes kampanjchefs utspel om att Moderaterna skulle gråta krokodiltårar över S-kritiken mot statsministerparets gemensamma inkomstskattesänkning på 125 000 kronor till följd av regeringens politik, är just ett sådant utspel!

I sak är det fullständigt nonsens men det stjäl förstås uppmärksamhet från valets viktigaste sakfråga som det forna arbetarpartiet för allt smör i Småland inte vill diskutera: JOBBEN

Vad offentliga personer tjänar eller förlorar på sänkta eller höjda skatter, är inget som man bör uppröras över. Så känslig kan man inte vara, särskilt inte när allvarligare saker står på spel, typ landets ekonomi, företagsverksamhet och människors arbeten.

Därför passerar man anständighetens gräns med råge om man – som sossarna har gjort – insinuerar att paret Reinfeldt och andra ledande moderater har ett eget, privatekonomiskt intresse av sänkta inkomstskatter. Här talar vi smutskastning som inte hör hemma i den politiska debatten.

För hur trovärdiga är egentligen de rödgröna när de ondgör sig över att även höginkomsttagare tjänar på regeringens skattesänkningar samtidigt som de i deras gemensamma valmanifest lovar att behålla över 90 procent av regeringens skattesänkningar? Skattesänkningar i form av jobbskatteavdrag som har hållit igång produktionen i en tid av djup finansiell kris. Allt för att rädda människors jobb och skapa fler arbeten.

Verkligheten är nu inget som verkar bekymra Karin Pettersson. I artikeln som låg till grund för morgonens munhugg i tv-studion skriver hon: ”För vår del tänker vi ägna de kommande veckorna åt att fortsätta berätta hur de med de högsta inkomsterna gynnas av alliansens politik, och vad vi vill använda pengarna till i stället.”

Fortsätt gärna att berätta, men glöm då inte att också förklara varför Socialdemokraterna och de rödgröna ytterligare vill sänka maxtaxan på dagis? Samma maxtaxa som Göran Persson överraskade omvärlden med när han i valrörelsen 1998 desperat behövde locka medelklassväljare till S och därför gjorde höginkomsttagarna till de största vinnarna på reformen.

Nu ska de rika alltså bli ännu rikare! Det blir nämligen följden av att låginkomsttagarna proportionellt tjänar mindre ekonomiskt på maxtaxan och är med och finansierar de rödgrönas förslag om billigare barnomsorg åt höginkomsttagare.

Hörde jag smutskastning?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.