Hoppas på oplockad svamp även efter den 19:e

Nog för att smörstekta kantareller är gudomliga, men minst lika delikat svampiga blir gulingarna om de får småputtra med salt och vitpeppar i rapsolja. Bara ett tips!

Att kantareller skulle vara ”en god källa till högvärdigt protein”, som DN:s Karin Bojs predikar denna söndag, är däremot en sanning med modifikation. Enligt Livsmedelsverket är proteininnehållet inte högre än 1,5 procent, vilket innebär att en normalviktig person behöver äta cirka 6 kg kantareller för att täcka sitt dagliga proteinbehov. Och det tror jag inte ens att min trappuppgångsgranne Karin Bojs mäktar med att göra.

Men ändå, vilken härlig söndag denna svampens dag!

Någon utflykt till i svampskogen blir det dock inte för min del. I almanackan finns i stället inbokat ett pass kl 14.00-16.00 i Moderaternas valstuga på Brommaplan.

Kom gärna förbi och låt oss byta några ord! Varför inte om dagens Sifo?  Mätningen bekräftar gårdagens Demoskop, som bekräftar…Ja, att Alliansen får väljarnas förtroende att leda landet i fyra år till.

Jag vet! Det är farligt att bli övermodig. Av valrörelsen återstår fjorton långa dygn då mycket kan hända.

Jepp. Så det gäller att kämpa på in i det sista. Förhoppningsvis står en och annan svamp oplockad i skogen även efter den 19 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.