Så kan även SL göra en insats för demokratin

Hemma efter ännu en solig morgon med valbroschyrutdelning vid Zinkens tunnelbanestation. Budskapet i dag var ganska givet. Den första september går nämligen startskottet för förtidsröstningen. Hugade väljare kan alltså redan i dag lägga sin röst för fler jobb, bättre välfärd och mer trygghet i vardagen.

Hm…börjar jag inte låta som en riktig politiker?!

En ny iakttagelse var att en av de automatiska dörrarna ner till själva tunnelbanan vägrade att öppna sig och det med följden att de stressade kollektivtrafikanterna snudd på stångade näsan i den stängda glasdörren innan de hann uppfatta felanmälningslappen.

Ni vet själva hur generad man kan känna sig i den situationen. Särskilt när det står någon och ser på hur man gör bort sig. Påpassligt smög jag upp vid deras sida och pratade avledande om förtidsröstningen och tryckte valmaterialet i deras hand. Tacksamma över att jag räddat dem från deras pinsamma situation nickade de flesta mycket vänligt tillbaka och tackade för broschyren!

Slutsats: Även SL kan göra en insats för att öka röstdeltagandet genom att se till att i morgonrusningen fram till valet stänga av en automatisk tunnelbanedörröppning vid varje T-station i stan! Det underlättar för oss valarbetare att prångla ut vårt politiska budskap och främjar därmed ytterst demokratin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.