Först LO och arbetsrätten, snart hotet mot välfärden

Förmiddagens LO-seminarium gick inte så tokigt. Fick till och med applåder när jag frågade Dan Holke hur länge han hade jobbat på LO/TCO Rättsskydd. Detta apropå hans inlägg om vilka fantastiskt flexibla möjligheter det finns att byta jobb utan ändring av Las. Ja, det är väl därför Holke har jobbat på LO sedan 1987!?

Men det var modigt av LO att bjuda in mig för att berätta om den borgerliga arbetsrätten vid en fortsatt borgerlig regering. Jag tycker själv att jag fick in en hyfsat bra poäng när jag liknade LO vid den rasande matadoren.

Precis som i Tjuren Ferdinand vägrar den moderate arbetsmarknadsministern att gå i närkamp med LO. Med följden att LO närmar sig vansinnets gräns. I stället för att kritisera Moderaterna sönder och samman för att partiet står för en omänsklig arbetsrätt (Fredrik Reinfeldt har ju bestämt sagt ifrån att regeringen inte ska röra Las). Då får LO i stället hålla till godo med Centern, KD och FP, och det var väl inte riktigt vad man hade tänkt sig…

De mindre allianspartiernas krav på uppmjukad arbetsrätt i all ära, men utan Moderaterna kommer deras förslag knappast att bli verklighet. Det vet även LO, därav frustrationen.

Men nu är det Bloggplats H12 som gäller ett par timmar. Jag har dragit mig tillbaka hit för att tänka igenom upplägget och fila på formuleringarna till eftermiddagens seminarium om framtidens välfärd.

På uppdrag av Läkemedelsföretagen har författat en skrift om antibiotikaresistensens utbredning och därmed hot mot välfärden. Boken presenteras klockan 16.00 på Wisby Strand Congress & Event, sal Viklau.

Kom gärna förbi om du  har en timme över. En Almedalsanpassad kortversion finns annars att läsa här.

Har dragit mig tillbaka till Bloggplats H12. Nej, jag sover inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.