Drevet mot Wanja Lundby-Wedin var inte fel

Ett märkligt sammanträffande, samtidigt som jag läser Anders Pihlblads Drevet går lyssnar jag med ett halvt öra på Ekots Lördagsintervju med LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin. Nej, hon imponerar inte på mig. Det gjorde hon inte heller som ledamot i AMF:s styrelse, apropå drev.

I Pihlblads bok säger Lundby-Wedin:

– Drevet är en erfarenhet som jag bär med mig. Rätt förvaltad är det en erfarenhet som kan få mig att bättre förstå andra personer i pressade situationer.

Det låter sympatiskt. Jag rannsakar mig själv då jag ju tillhörde dem som ifrågasatte huruvida LO:s ordförande alls kunde sitta kvar efter att grundligt ha gjort bort sig genom att smita undan sitt ansvar när hon hade noll koll på vad styrelsen som hon själv ingick i fattade för beslut.

Efter att ha avlyssnat dagens upplaga av Ekots Lördagsintervju blir mitt svar: Nej, jag ångrar mig inte. Och nej, tvärtemot vad LO:s ordförande i intervjun hävdar, tror jag inte alls att hon kommer att få en ledande roll i höstens valrörelse.

Hennes analys till Rörelsens kräftgång i opinionsmätningarna är skrattretande usel. Jag menar, om De rödgrönas aviserade bensinskattehöjning med 49 öre skulle vara Förklaringen till Sahlins och sossarnas tillbakagång, hur kommer det sig då att bensinskattehöjarpartiet framför andra, Miljöpartiet och Maria Wetterstrand, går som tåget?

Lika befängd är Wanja Lundby-Wedins angrepp på regeringen för att ha åstadkommit massarbetslöshet bland ungdomen. När vi vet (sedan förra året) att de flesta arbetssökande ungdomar parallellt har fullt upp med studier.

För alla andra än LO-ordföranden själv är det ganska uppenbart att hon efter AMF-skandalen är och förblir ett sänke för Socialdemokraterna, Mona Sahlin har nog problem med sig själv och lägger klokt nog ingen energi på att rehabilitera LO-ordföranden. Drev är inte trevligt för den som drabbas, men vissa drev är faktiskt rättvisa.

Däremot drevas det inte längre i älgskogen som försvann vid familjens torp. Men där bland stubbarna ägnade jag åtskilliga timmar av denna regniga lördag med att släpa ris och grenar till vad som kommer att bli århundradets bål när väderleken tillåter!

Bäverkvinna - jag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.