I dag är jag stolt över Alliansen och M-kvinnorna

Temperaturen skruvades upp ytterligare ett par snäpp. Inte i luften, men under Alliansens tågresa genom landet. Regeringens avspark på valrörelsen kröntes med nio vallöften, ekonomiskt sunda i kontrast till gårdagens fläskbensfrossa signerad Östros & Co.

Alliansledarna lovar att de INTE ska höja skatten för vanliga löntagare, att de INTE ska riskera statsfinanserna genom ofinansierade utgiftslöften, att de INTE ska göra det dyrare att anställa unga, att de INTE ska avskaffa RUT och ROT, att de INTE ska återinföra fastighetsskatt och förmögenhetsskatt, att de INTE ska förtidsavveckla kärnkraften, att de INTE ska införa kilometerskatt, att de INTE ska kvotera föräldraförsäkringen. Samt att de INTE ska skjuta upp förbifart Stockholm.

Man tackar och memorerar!

Men inte bara det. Moderatkvinnornas Magdalena Andersson sopar i dag rent hus med den hittills förhärskande statsfeministiska läran enligt vilken alla kvinnor – med undantag för Gudrun Schyman – är offer för strukturella könsmaktsordningar.

Så intellektuellt befriande att M-kvinnorna tydligt sätter ner foten och upphör med vänsterretoriken om kvinnor som offer! Så länge som det saknas vetenskapliga belägg som bekräftar att en (förtryckande) könsmaktsordning (som gör alla kvinnor till offer) över huvud taget existerar, är det den enda rimliga hållningen. Jag lovar, M-kvinnornas omsvängning innebär nytt friskt syre i jämställdhetsdebatten, och det kommer att gynna kvinnorna!

Andersson håller visserligen fast vid att det finns en ojämställdhet mellan kvinnor och män som inte kan förklaras på annat sätt än med strukturella skillnader. Underförstått: strukturer som gynnar män.

För mig är det inte solklart på vilket sätt vänsterns strukturella könsmaktsordning som missgynnar kvinnor, skiljer sig från Anderssons ”strukturella skillnader” som hon säger upprätthåller ojämlikheten mellan könen.

Det finns skillnader mellan kvinnor och män. Men är olikheter per definition alltid ett problem OM dessa har sin förklaring i kvinnors fria val?

Där har vi knäckfrågan som det är hög tid att borgerliga jämställdhetskämpar besvarar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.