Nu också morgonkampanjare, klockan 07.30 vid Slussen

Det tillhör inte morgonrutinerna i mitt liv, ännu. Men klockan 07.00 i morse infann jag mig på Moderaternas kansli i Gamla stan för att äta frukost med andra moderater.

Stadens Sten Nordin och landstingets Catharina Elmsäter-Svärd instruerar oss inför morgonens kampanjande på stan.

En halvtimme senare, försedda med kampanjmaterial i tygväska på axeln, var vi ett gäng som tog oss an de morgonstressiga stockholmarna vid Slussen. Av ren nyfikenhet förflyttade jag mig sedan till kamraterna vid T-centralen och Sergels torg. Där gick det ungefär lika trögt att bli av med broschyrerna som på Slussplan.

Efter en knapp timme av undvikande blickar lovade jag mig själv att från och med i dag ska jag ALLTID tacka vänligt och ta emot allt som utdelare försöker pracka på mänskligheten i form av foldrar om SATS-reklam, solarieerbjudanden eller vad det nu kan vara. Av nyväckt medlidande antecknade jag mig för en gratisprenumeration på DN innan jag övergav T-baneuppgången utanför Åhléns. Trots att jag redan är prenumerant.

Men ändå, som valarbetare för M i Stockholm har man ett guldläge. Låt vara att folk kanske inte har så mycket tid att snacka med en mitt i steget på väg till jobbet. Men vi kan gratulera väljarna till tydliga politiska skiljelinjer i Stockholmspolitiken.

Då tänker jag inte minst på det rödgröna regeringsalternativets hotfulla prat om att försena färdigställandet av Förbifart Stockholm med allt vad det innebär i form av fortsatta trafikproblem för Stockholmare och andra, onödiga fördyringar för skattebetalarna, med mera. Och på tal om dagens rödgröna utspel om att bygga höghastighetstågför vilka pengar då?

Sedan bjöd ju morgonen på en uppiggande kalldusch för S, som pr-byrån Westander hyggligt har beställt av Sifo. Mätningen visar att Moderaterna är det parti som nu också åtnjuter störst förtroende i vad som tippas bli valets glödhetaste fråga – jobben och arbetslösheten.

På frågan ”Vilket parti känner du störst förtroende för när det gäller jobben och arbetslösheten” svarar 32 procent M, 27 procent   S. Det är dyster läsning för sossarna, konstaterar  (s)tatsvetaren Stig-Björn Ljunggren och framhåller det mest förbjudna i S-lägret: Socialdemokraterna har tappat i förtroende på grund av samarbete med Vänstern och Miljöpartiet.

Mer behöver inte sägas i den frågan, för dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.