Ursäkta, men det handlar om yttrandefriheten!

Kulturministerns hållning i presstödsfrågan är klart oroväckande. Det känns inte jättekul att behöva säga det, men heder åt socialdemokraternas Helene Petersson som i Aktuellt  inte vek ner sig en tum (ungefär 17.25 in i inslaget) mot Presstödsnämndes avhoppade Martin Ahlquists krav på – ja, vadå?

Det hade varit önskvärt om någon företrädare för den borgerliga regeringen rest sig upp och talat om värdet av den grundlagsfästa tryck- och yttrandefriheten. Presstödet som sådant är förvisso ingen rättighet enligt grundlagen, men så länge presstödet finns måste alla tidningar som håller sig inom lagens råmärken behandlas lika. Allt annat strider med grundlagens innebörd att den fria opinionsbildningen ska värnas oberoende av vilka åsikter som torgförs.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.