Medialt krumbuktande på kvinnodagen

Journalisters sökande efter den annorlunda, alldeles egna, nyhetsvinkeln får ibland skrattretande resultat. Som i dag när medierna vältrar sig i firandet av den internationella kvinnodagen. P1 Morgon tog nog priset genom sitt naivt komiska inslag om antalet kvinnliga statyer (21 “påklädda” kvinnostatyer mot 170 manliga).

Andraplatsen ger jag till Göran Eriksson som i dagens SvD utgjuter sig över att det borgerliga blocket och då särskilt Moderaterna “släpar vidare på sin gamla manliga övervikt i väljarkåren”. Och spegelbilden av den analys måste rimligen vara att partierna på vänsterkanten släpar vidare med gammal kvinnlig övervikt?

Eriksson, ditt könsfixerade tänkesätt ger uttryck för ett väljarförakt som närmar sig det outhärdligas gräns!

Armémuseet utställning Miss Landmine är ett annat exempel på hur tillkämpat det kan bli. Givetvis har jag inget emot att museet tar hjälp av en konstnär för att uppmärksamma kambodjanska kvinnor som har trampat på landminor.  Men hur kan man ha så dåligt omdöme att man låter dessa kvinnor tävla om titeln Miss Landmine Cambodja, där första priset är 1000 dollar och en benprotes av titan?

Armémuseeums Gundela Pettersson har förmodligen helt rätt i att utan (den osmakliga) tävlingen skulle hon inte ha blivit inbjuden till radiostudion i morse. Men var det hela meningen med utställningen? I så fall, lägg ner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.