Snälla Ulvskog, kom tillbaka…

… och hjälp Alliansen i valrörelsen! I morse nådde den socialdemokratiska interndebatten om RUT-avdraget nya höjder. Priset i tilltrasslat resonemang tog partiets Marita Ulvskog. Hon menade att staten i stället borde ha gått in och räddat jobben i industrin.

Då skulle det inte finns några arbetslöshet att anställa i den växande städbranschen, eftersom de skulle ha jobbat i den statsunderstödda industrin. EU-parlamentarikern Ulvskog glömde alldeles bort att EU:s regelverk förbjuder statsstöd annat än i rena undantagsfall.

Ja, det var mycket Ulvskog glömde att berätta. Som att statliga stödinsatser skulle belasta folket med ännu högre skatter som i sin tur skapar grogrund för en svart tjänstesektor. Liksom att också hennes förslag om generellt höjda barnbidrag skulle öka skattetrycket till ännu mer svindlande nivåer.

Det står allt tydligare varför Mona Sahlin såg Marita Ulvskog som en politisk belastning på hemmaplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.