Rakelvarning på RAR

Äldrebrotten försvinner i statistiken, rapporterar SvD i en uppföljning till gårdagens nyhet om falska polisers rånvåg mot godtrogna äldre. Huvudorsaken till att brottsanmälningarna blir liggande och rånligorna kan härja vidare är RAR.

RAR är samlingsnamnet för landets 21 länspolismyndigheters 21 databaser för brottsanmälningar. Dessa baser är inte synkade, med allt vad det innebär i form av onödiga samordningsproblem inom polisen, som i stället borde kunna lägga krutet på att över länsgränserna komma åt den länsöverskridande rånbrottsligheten mot äldre. Rena rama Rakelvarningen, om någon frågar mig.

Om polisen behöver effektivisera sin organisation? Gissa?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.