Alla moderater fegar inte om sprutor

Apropå partikamraterna Catharina Elmsäter-Svärd och Torbjörn Rosdahls antisprutartikel på Brännpunkt i dag: Efter 15 års motstånd är jag numera FÖR en försöksverksamhet med utdelning av rena sprutor till Stockholms narkotikamissbrukare. Mina skäl och våndor har jag tidigare redovisat  här och här och här.

Jo, jag inser att det hade varit förnuftigare av mig att knipa käft i sprutfrågan. Frågans politiska laddning har försvunnit i och med Socialdemokraternas kovändning, även S är numera emot. Dessutom spelar det egentligen ingen roll vad S och M tycker eftersom det finns en politisk majoritet i landstinget för att köra i gång en försöksverksamhet med utdelning av rena sprutor. Något som centerns landstingsråd Gustav Andersson bekräftar här.

Så varför i hela friden bråkar jag? Därför att jag är lättad och stolt över att ha släppt på prestigen, och vill visa det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.