Löneförhandla i stället för kvotera

Kvoteringsdebatten går vidare. Tycker själv att jag gjorde riktigt bra ifrån mig i radion i eftermiddags. Att döma av utfallet i mejlboxen finns det fler som tycker det.  Eller vad sägs om:

Heja Maria!
Genom Din reaktion på detta tondöva utspel visar Du att Du förtjänar Din tredje plats i provvalet i Stockholms stad! Du behövs både i partiet och i Riksdagen!
Lotta

Tack Lotta! Dig gillar jag.

Och på tal om Per Schlingmanns uttalande om löneskillnader mellan könen (alltså det första inslaget i eftermiddags). Den unkna resten av ojämlikhet mellan könen kommer vi knappast till rätta med genom att kvotera in fler kvinnor i bolagsstyrelser där det inte finns någon reell makt att lägga beslag på.

Låt oss i stället ta reda på, eller ge någon utredning i uppdrag att göra det, vilka de bakomliggande orsakerna är till de oförklarade löneskillnader som alltjämt existerar mellan könen.

Ett skäl som har listats av bland annat Jusek till varför kvinnor släpar efter lönemässigt är att kvinnor är sämre löneförhandlare än män. Det räcker att gå till mig själv för att konstatera att det ligger nog en del i det. Men för att åtgärda problemet behövs inte minsta lilla lagändring! Det är bara för kvinnor att på egen hand sätta igång kurser om hur man höjer sin lön, eller be arbetsgivaren göra det, eller varför inte uppmana sitt politiska kvinnoförbund att bjuda in någon välavlönad kvinna som idéspruta och föreläsare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.