Vad betalade Aftonbladet för Åkessons artikel?

Fem tusen kronor, eller var det ännu mer? Jag kommer inte ihåg, men jag fick hyfsat bra betalt för min debattartikel i Aftonbladet förra sommaren. I dag kan jag inte låta bli att undra om Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fick lika bra betalt för sitt obehagliga och möjligen brottsliga utfall mot muslimerna i dagens Aftonbladet.

Häromsistens deklarerade Aftonbladets chefredaktör Jan Helin att Sverigedemokraterna minsann inte skulle få köpa annonsplats i Helins tidning. Detta med motiveringen att han – till skillnad från resten av Mediesverige – inte tänker ta emot SD:s smutsiga pengar.

Frågan är vad man i så fall ska säga om de pengar som Sverigedemokraterna har fått i arvode för att i Helins tidning bedriva hets mot invandrare?

Eller lät Helin SD sprida sin dynga gratis på Aftonbladets debattsida?

Eller tog chefredaktören trots tidigare utfästelser om motsatsen betalt för deras publicering? Vad är i så fall skillnaden jämfört med att köpa annonsplats?