Allvaret tickar på allvar igång också för mig

Höstdagjämningen är här. Dag och natt är lika långa. Ja, astronomiskt sett, men ännu några dagar är det någorlunda ljust mer än halva dygnet. En ringa tröst när jaget ändå upplever att midvintersolståndet närmar sig med stormsteg.

I förmiddags läste jag direktiven till en parlamentariskt sammansatt kommitté som har fått uppdraget att utreda ”vissa frågor på det tryck- och yttrandefrihetsrättsliga området”. Nej, det var inte särskilt poetiskt men jag har alltså förärats mitt första hedrande utredningsuppdrag. Vad utredningen småningom kommer fram till kan rent av i grunden förändra de publicistiska villkoren, så kommitténs uppdrag hör till de viktigare. Lika bra att ni förbereder er på det.

Men ännu något dygn befinner jag mig alltså i den värmländska vildmarken, vilket inte hindrade att jag vid lunchtid deltog i telefonkonferens med ett antal riksdagskolleger (mina läppar är förseglade om vad) och det hela avlöpte väl. Mer om detta senare.

Och snart tickar allvaret på allvar igång också för mig. På torsdag väntar  seminarium hos Master Club. Där ska valet analyseras, liksom valutgångens konsekvenser för näringslivet. Det vill säga företagsamheten. Där framtidens jobb förväntas skapas. Paneldebatten mellan bland annat MP:s Maria Wetterstrand och mig kan bli spännande. Ruggigt spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.