Inga nazister i våra skolor, men i våra domstolar?

Inga nazister i våra skolor, lyder rubriken på Anders Lindbergs artikel på Aftonbladets ledarsida. I den rubben är det lätt att instämma, jag gör det också. Men vad säger Lindberg då om att nazister efter höstens val med stor sannolikhet tar plats som nämndemän i flera av våra domstolar?

Svenskarnas parti kan enligt prognos göra inbrytningar i uppemot 20-30-talet kommuner. Detta med följden att SP i likhet med andra demokratiskt valda partier som t ex Socialdemokraterna och mitt eget parti kommer nominera nämndemän till hyggligt många av våra domstolar. Nej, det är ingen snygg ordning.

Vid det här laget har jag tappat räkningen på hur många gånger jag i artiklar, bloggposter och numera också i riksdagstrycket, har påpekat det oacceptabla med att det i rättsstaten Sverige är de politiska partierna som alltjämt nominerar och därmed i praktiken utser domarna i våra domstolar.

Lindberg, jag väntar på ledaren där du utvecklar vad du tycker om den saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.