Dra inte in veterinärkåren i familjevåldet

Vid sällsynta tillfällen hände det att familjen hade med veterinären att göra. Närmare bestämt när syrrans hästar och familjens jyckar emellanåt skulle vaccineras. Annars minns jag aldrig att vi hade ärenden till farbror djurdoktorn. Och då är jag ändå uppvuxen med såväl kaniner, marsvin och får (en elak bagge), som med hästar, uggla, sköldpadda, katt samt ett antal skotska terrier.

Kanske var det därför jag skrattade högt i morse när jag hörde Ekot rapportera om nyheten på DN Debatt som går ut på att veterinärer borde komma in tidigare i kvinnofridsarbetet. Syftet skulle vara att avslöja våld i nära relationer genom bättre koll på vilka som misshandlar sina husdjur.

Visst kan det hända att män – eller kvinnor –  som slår sina partner också är elaka mot sina husdjur. Liksom att den som slösar kärlek på sin älskade hund inte drar sig för att ge sin partner på nöten. Sambanden hit och dit är i varje fall så svaga och oklara att det framstår som befängt att engagera just veterinärkåren i kampen mot det familjerelaterade våldet.

Dagens nyhetsrapportering har bjudit på fler bakslag … för DN. P1:s Medierna är inte precis kända för att köra i högervarv, men nu har redaktionen borrat ner sig imponerande djupt i vem av Dagens Nyheter och Dagens Samhälle som har mest rätt i rapporteringen om  Koppargården. Nästa plenifria vecka är jag den första att bjuda in mig!

För övrigt klarade Vänsterpartiets nye partisekreterare Aron Etzler sig mycket bra i Tomas Rambergs Lördagsintervju. Vilket härmed motvilligt erkänns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.