Råstams murvlande hade behövts länge än

Det var valrörelse 2010 och jag blev skräckinjagat förtjust över att höra HANS röst i MIN telefonlur. Han ursäktade sig – mest för sig själv antar jag – för att han störde en högerhagga som jag.

Men han hade uppsnappat att jag kunde en del om nämndemannasystemets brister och bad ödmjukt om ett så kallat ”bakgrundssamtal”. Kände jag möjligen till, eller hade jag rent av kommit i kontakt med en synnerligen olämplig nämndemannakvinna som han hade fått på hjärnan efter en kontakt med kvinnans dotter som han förstått inte kunde begripa hur hennes hotfulla för att inte säga kriminella mamma kunde få sitta med i Stockholms tingsrätt och döma?

Visste jag något om saken???  Nej, det gjorde jag inte. Inte då.

0708848 … sorgsen raderar jag i kväll siffrorna i telefonboken. Den av många, inklusive mig själv, fruktade grävande murveln Hannes Råstam är död. Han kommer inte längre att besvära vare sig mig, nämndemannakåren eller någon annan.

Vad mig anbelangar kommer jag att se till att kampen går vidare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.