Från partibidrag till ROT-avdrag – riksdagslivet är rena Vilda Västern

Tröttnar visst aldrig på att höra mig själv agitera i talarstolen! Till mitt försvar skyller jag på att det var ett synnerligen angeläget ämne som i förmiddags avhandlades i kammaren.

Ja, det vill säga reservationen i Konstitutionsutskottets betänkande KU1 med krav på en lagstadgad skyldighet för riksdagens partier att öppet redovisa varifrån de får eventuella privata partibidrag.

Och yes, jag hade röstat ja till reservationen om det inte hade varit för att mitt parti tillsammans med Socialdemokraterna har kommit fram till att den där lagstiftningen behövs, men att den ska mejslas fram i särskild ordning. Därmed lät jag mig nöjas, för dagen …

I kväll är det andra åtaganden som kräver sina förberedelser. I morgon är det nämligen dags för mig att debutera som ledamot av Skatteutskottet i en publik debatt med anledning av att ROT-reformen fyller 3 år. Det är Byggbranschen i samverkan som bjuder in till treårskalas för ROT klockan 10.00 i Näringslivets hus, Storgatan 19 i Stockholm.

Jo, detta är ”hyfsat” nytt för mig också. Men har du vägarna förbi så … välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.