Och vinnare av Stora Fackbokspriset är … Svante Nordin!

Decembermåndag i riksdagshuset. Är tidigt på plats i tjänsterummet, arbetsveckan som väntar är mer än hyggligt arbetstung. Det vill säga som det brukar vara, inte minst före jul.

Jag avsätter förmiddagen till att skriva en krönika som går i väg vid lunchtid till pojkarna på ST:s ledarredaktion. Sedan i höstas har jag haft förmånen att där få vika ut mig om bland annat livet i riksdagen, det gör jag även denna gång. Och det blir publicering redan i morgon! Jepp, jag lovar att länka.

Därefter pinnade jag i väg för att äta lunch med väninnan, författaren och forna SvD-kollegan Catharina Ingelman-Sundberg. Hon hade en del att säga om den omdiskuterade detaljplanen för Slussen. Om inte förr så förstod jag då poängen med att vara en lyssnande politiker …

Tillbaks till datorn för att börja skissa på något djupsinnigt, oklart vad i skrivande stund. I morgon eftermiddag har jag sedan länge lovat att föreläsa i allmän rättslära inför forskare och studenter på Juridicum, Stockholms universitet. Nej, jag begriper inte heller varför jag tackade ja till detta!

För att stressa upp nerverna ytterligare ett par snäpp pausade jag under eftermiddagen med att lite hipp som happ fila på mitt anförande inför onsdagens kammardebatt med anledning av KU1. Gud må förlåta men jag kan inte motstå frestelsen att förlänga debatten om rikets styrelse med några minuters klargörande om varför det är så angeläget med en lagreglerad skyldighet för partierna att öppet redovisa partibidrag.

Puh! Men nu ska jag i alla fall skynda ut i mörkret för att närvara vid utdelningen av AXESSmagasins nyinstiftning, det vill säga Stora Fackbokspriset.

Pristagare är: Svante Nordin. Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.