Söndagskväll i Marrakech

Sablar också! Här har man tagit åtskilliga tjusiga foton från dagens exotiska utflykt till foten av Atlasbergen men åter på hotellrummet med svår bloggabstinens är det bara att konstatera: Tekniken är inte på min sida.

Bildöverföringen funkade bättre i morse. Jösses vad jag paddlade runt med armar och ben i den 28 grader varma poolen!

Varför jag är i Marrakech? Vi är dryga hundratalet vänner till galleristen och världsmedborgaren Eva Livijn Olin som är här för att fira denna fantastiska kvinnas 60-årsdag.

I går kväll bjöd födelsedagsbarnet på ett sagolikt party på en palatslik riad (bilden har förvisso inget med gårdagskvällen att göra men ger en aning om atmosfären).

Just i denna stund ackompanjeras böneutropen i denna mytomspunna stad av ett hejdundrande åskväder. Haglen smattrar som pistolskott under mörka moln som effektivt döljer gårdagens vackra stjärnhimmel.

På tal om smattrar. Den marockanske kungen Mohammed VI (han och jag är lika gamla, förresten) ska i dag ha utlovat ”breda politiska reformer”. Samtidigt rapporterar TT att ett dussintal demonstranter har skadats allvarligt när marockanska säkerhetsstyrkor tidigare i dag stormade ett vänsterinriktat partis lokaler i Casablanca.

En reporter på plats uppges ha bevittnat hur säkerhetspolis har misshandlat en gravid kvinna och ett par unga flickor. Av oron i Casablanca, några tiotal mil härifrån, märks dock inte ett spår på hotellområdet där vi befinner oss.

På en av hotellfoajéns väggar kan denna tavla beskådas. I detta land är skor okej att avporträttera, däremot inte människor. En inställning som jag inte begriper mig på, men självklart får man ta seden dit man kommer.

Beträffande skorna, som säljs en masse i stadens Medina, följer jag nog guidebokens råd att avstå från inköp om man inte ser någon användning för de åtråvärda sakerna sedan man väl kommit hem från resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.