Baylans avgång gjorde kanske inte denna söndag…

– Så ska det här fattiga fettot gå ut och ta en liten rök –  där satt ännu en oslagbar replik i Solsidan!

Det har varit en uthärdlig söndag. Vaknade tidigt efter att imponerande förnuftigt i går eftermiddag ha avbokat min närvaro vid gamle vännen och tidigare statssekreteraren Johan Tiedemanns 45-årsparty. Efter hans kalas brukar jag stupa i bingen först på morgonkvisten. Men det slapp jag alltså göra i morse!

Vaknade därför tidigt och fortsatta fila på vad jag några timmar senare skulle avhandla som avslutning på 20:e upplagan av partiets topputbildning för kvinnor, Aktion MKF.

Under kära vännen Yvonne Svengards ledning var de samlade på Gamla Stans Hotell Victory.

Sedan i fredags har gänget drillats i  moderat politik. Jag hade äran att efter landets biståndsminister Gunilla Carlssons dragning i förmiddags, ro denna etapp av kursen i mål.

Och vad hade jag att säga? Jo, jag berättade om min tid så här långt som riksdagsledamot, inbegripet den i det stora hela överväldigade positiva upplevelsen att ingå som en del i en kollektiv grupp bestående av 107 rekordmånga moderata riksdagsledamöter.

Jag ventilerade min vana trogen rätt öppenhjärtigt hur jag upplever min placeringen i det nog så viktiga Civilutskottet. Jag hymlade inte med att mina kontakter med partiets pressavdelning stundom är frostiga, jag dementerade kraftfullt eventuella rykten om att jag skulle vara föremål för nedmalning av partiapparaten, jag fördömde Stockholms biskop Eva Brunnes vänsterpolitiska markering i samband med riksdagens högtidliga öppnande och yes, jag hade en och annan synpunkt på landets justitieministern. Så långt Moderaterna.

I den inhemska storpolitiken har socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan i dag meddelat omvärlden att han kastar in handduken med motiveringen att han har ”uppfyllt sina mål”.

Skärp dig Baylan, du har säkert gjort så gott du har kunnat, men försök inte inbilla någon att du har varit en framgångsrik partisekreterare.

För övrigt kan ni inom kort höra mig göra radio tillsammans med min riksdagskollega Göran Pettersson, läs mer här!

Vi ses, och hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.