Göran Hägglund gillade inte min fråga, men vadå?

I går vid lunchtid anmälde jag till Kammarkansliet att jag ville ställa en fråga till socialminister Göran Hägglund  vid dagens frågestund.

Kammarkansliet kan inte lova att man också får göra det. Förutom att tiden under frågestunden är begränsad (60 minuter) förväntas talmannen ta hänsyn till sådant som ledamöternas kön, partitillhörighet, om man är nyvald eller gammal ledamot, hur många frågor ledamoten tidigare har ställt och var i Sverige man som ledamot har sin valkrets.

Kanske har jag missat någon fördelningsnyckel, men på ett ungefär är frågestunden uppbyggd på det viset.

Vid dagens frågestund fick jag i alla fall till det. Nej, socialminister Göran Hägglund  blev inte överdrivet lycklig av frågan om varför svensk lag sätter käppar i hjulet för längtande barnlösa par att bilda familj och få barn.

Ska jag ha dåligt samvete för att jag kastar grus i regeringsmaskineriet? Nej, jag är inte invald i Sveriges riksdag för att underlätta livet för regeringens statsråd. Om någon nu trodde det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.