Motionstiden härjar som bäst

Nej, jag tror inte att ni är sjuka av saknad och undrar vart jag har tagit vägen. Däremot gör jag det själv, inte minst när jag kollar in den obefintliga aktiviteten på bloggen. Beklagar, men det är lite snärjigt minst sagt, i riksdagen härjar den allmänna motionsperioden och jag har förträngt att jag en gång ville avskaffa den.

Vi i regeringsställning (jo, vi säger så) ska så klart inte massproducera motionsförslag som kan lägga krokben för regeringen. Men en och annan käpphäst måste jag ändå rykta nu när jag har chansen att få svart och vitt på mina tankar i riksdagstrycket. Det smäller i mitt tycke snäppet högre än i SvD…

Hur som helst, jag har fram tills i dag skrivit fyra motioner: en om tv-sända rättegångar, en om nämndemannasystemet, en om Brå och en om riksdagens rätt mossiga regler för att bevilja ledamöter ledighet. I morgon ger jag mig i kast med en femte, om surrogatmödrar. Återstår att se vilka kansliets censuravdelning har invändningar mot. Ingen, hoppas jag!

Så mycket mysinredning av nya riksdagsrummet har inte hunnits med, men ett nyinköpt kylskåp modell micromini finns i alla fall inträngt vid tv:n!

Fiffigast av allt är att detta lilla skåp även kan användas som värmeugn. Fortsättning följer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.