Gulp – jag har gjort mig skyldig till rubbet

Vad tycker egentligen väljarna om den intensiva valaffischeringen som pågår? Är den ett otyg som bara skräpa ner, eller? I SvD uttalar sig affischeringsexperten Nicklas Håkansson om saken:

– Jag tror dock att många väljare trots nedskräpningen väljer en månad med valaffischer framför dörrknackning eller telefonbearbetning.

Gulp 1. Bara i måndags knackade jag ett 90-tal egnahemsdörr i Gubbängen. På bilden: Den store ledaren eldar upp guljackorna inför måndagskvällens Superknack.

Nu var det – tvärtemot vad Håkansson säger – mest glada miner som mötte mig i dörröppningarna. Men inte i alla, det är sant.

Mannen som välkomnade med rena oförskämdheter till hälsning kommer jag inte att glömma i första taget. Inte heller att han slog igen dörren efter att fräsande ändå ha tagit emot vårt nervöst framsträckta material.

Bara för att i nästa sekund slita upp dörren igen och demonstrativt klampa ut till soptunnan och ilsket trycka ner broschyrerna, inklusive min lilla fina valfolder (a´2:70).

Jo, jag såg genom fönstret att hans fru satt där inne och hukade. Vilken snubbe!

Gulp 2. I går avverkade jag ett av flera inbokade pass i MUF:s ringcentral. Och visst kände jag tydligt att jag störde den äldre mannen som utmattad förklarade att han hade blivit nerringd hela dagen och inte orkade prata mer.

I det fallet ger jag Nicklas Håkansson rätt i hans analys. Men inte på långa vägar när det gäller mitt rörande samtal med den 94-åriga damen som glatt avslöjade att hon redan hade kryssat mitt namn, och att hennes storasyster skulle göra det också!

För att inte tala om den söta väljaren som lät förstå att hon minsann hade ”sett mig på tv och därför litade på mig”!

Nu vet jag precis hur telemarketing funkar. Lika festligt varje gång rutan kommer upp: "kunden inte intresserad av att köpa kalsonger".

Uppskattningsvis kommer jag att göra mig skyldig till flera hundra, kanske tusentals, ”telefonbearbetningar” innan valrörelsen är slut.

Och på söndag står det ”återaffischering vid Hornstull med omnejd” i almanackan…

Gulp 3?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.