Dags att bråka om jämställdheten igen

Vid femtiden sätter jag mig på tåget till Göteborg och SVT Debatt. Den svenska jämställdheten är valspecialtemat som ska avhandlas i kväll. En försmak av vad jag kan tänkas säga bjuder jag på här.

Sedan kan man alltid fundera på hur viktig jämställdhetsfrågan egentligen är i svenska väljares liv. När SOM-institutet bad människor lista de tre viktigaste frågorna i Sverige i dag, landade jämställdheten ”ganska” långt ner på listan. Nej, det är inte helt lättsmält för alla.

Att SVT ändå väljer att göra jämställdheten till ett huvudnummer i valet kan bero på annat, till exempel att de som gillar att diskutera ämnet är coola typer som gör sig bra i tv-rutan. Titta på kvällens Debatt så får ni se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.