Bindefelds mingel hotar knappast demokratin

Vilka piroger, och snittarna med laxen och goda rörorna, för att inte tala om det goda grova brödet toppat med löjrom och surmjölk. Jag har precis täppt till munnen med ett smaskigt knyte av estniskt slag, när telefonen ringer. Jag tar en klunk rödvin innan jag svarar.

– Hej, det är från SVT Debatt i Göteborg.

Svälj. Hej, hej.

– Stör jag, säger redaktören. Nej då. På tisdag nästa vecka tänkte vi eventuellt göra ett program om hur politiker uppträder på nya arenor.

– Nya arenor?

– Ja, att Gudrun Schyman dansar i Fyrans Lets dance, Fredrik Federley åker på bjudresa till Gran Canaria som sitt alter ego Ursula, festfixaren Micael Bindefeld bjuder Nyamko Sabuni och Mona Sahlin på 50-årsfest.

– Jaha.

– Jo, men vad säger du om det?

– Ähhh, det handlar kanske om lite olika grejer. Jag menar, det är inte Schymans fel att TV4 vill ge henne gratisreklam. Det är bara för Schyman att tacka och ta emot, och det gör hon, så klart. Och Sahlin stod väl själv för resekostnaderna i samband med Bindefelds omdiskuterade 50-årsparty i solen, var det nu var festen ägde rum. Medan Sabuni argumenterade övertygande om varför hon även som minister måste kunna få låta sig bjudas på fest av en gammal god vän, även om han råkar heta Micael Bindefeld.

Någonstans här börjar det att frosta till sig i mobilen. SVT:s Debatt-kvinna konstaterar syrligt att nu är det inte alls säkert att Debatt tar upp frågan nästa tisdag. Men om man ändå skulle göra det, kan jag i så fall vara med?

– Absolut, säger jag och (m)inglar vidare i mässhallarna i Älvsjö, där Micael Bindefeld har bjudit in till estnisk happening och möbeldesign med anledning av Stockholm Furniture Fair. Detta är EN viktig mötesplats, bland många andra. Även för politiker.

Så försvann hon in i designtapeten. Alternativt: En blomma bland blommor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.