Intervjuad av Pihlbad

Har just blivit intervjuad av Fyrans Anders Pihlblad om mina blogg- och twittervanor. Han frågade om sociala medier kommer att hjälpa mig in i riksdagen. Inte så ödmjukt kanske, men jag svarade att jag nog kommer in i riksdagen ändå, givet att jag inte gör bort mig helt – i sociala medier.

Nomineringskommitténs förslag till valsedel till Riksdagen Stockholms stads riksdagsvalkrets (15 första namnen):

1. Fredrik Reinfeldt
2. Beatrice Ask
3. Lena Adelsohn Liljeroth
4. Maria Abrahamsson
5. Mats G Nilsson
6. Sofia Arkelsten
7. Anna König Jerlmyr
8. Mats Rudin
9. HG Wessberg
10. Mats Johansson
11. Johan Forsell
12. Gustav Blix
13. Jessica Rosencrantz
14. Amir Adan
15. Margareta Cederfelt

Erfarenheterna från FRA-bävningen försommaren 2008 visade att bloggosfären är en opinionsbildande kraft för politiker att räkna med. Men sociala medier i sig duger knappast som budskap, även om man lätt kan få det intrycket.

Nog för att sociala medier kommer att spela roll i valrörelsen, fast då främst som sammankallare när partier och enskilda kandidater snabbt vill mobilisera valarbetare. Traditionella medier som SVT, TV4, SvD, DN, Expressen och Aftonbladet kommer även i årets valrörelse att vara de mest attraktiva medierna för politikerna. Det är min bedömning.

Nyfiken på intervjun? Kolla TV4 klockan 19 i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.