Och Tenzingpriset gick till…

I kväll delades Tenzingpriset 2009 ut för första gången under högtidliga former i Bonniers Konsthall. Jag kan gå i god för att det inte var en enkel match för juryn att utse pristagare.

Men i hård konkurrens gick priset till Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson för hans redan flerfaldigt prisbelönta arbete att göra förståndshandikappade till skådespelare och stjärnor. (Alla har rätt att komma till sin rätt, som statsminister Fredrik Reinfeldt brukar framhålla).

Jag hade äran att få läsa upp juryns motiveringen, den löd:

Tenzingpriset 2009 går till
Pär Johansson

För hans stora hängivenhet, tålamod och pedagogiska grepp för att få skådespelarna att utvecklas och lyckas med det som verksamheten består av i dag – en framgångsrik teater där föreställningar som ”Elvis” ges för fulla hus över hela landet.

Jag läser upp juryns motivering till Tenzingpristagaren Pär Johansson. Nog ser han andäktig ut.

Jag läser upp juryns motivering till Tenzingpristagaren Pär Johansson. Nog ser han andäktig ut.