Höstlovet är slut

Så sänker sig skymningen och brasan brinner i stugan. I morgon förmiddag går tåget från Arvika till Stockholm.

Det har som vanligt varit härliga dagar här i Värmlandsskogen, där jag har lyxat till det med nästan en veckas höstlov tillsammans med maken. Spänningsmoment har inte saknats. Förutom att ett par takpannor bytts ut med livet som insats har ved staplats och studsmattan vintersäkrats.

Skräp och skrot har vidare slängts på sopstationen i Sunne. Maken har fixat bromsarna på jeepen efter sommarens rallyturer, och jag har debuterat på DN Debatt om vad som bör göras för att komma till rätta med poliskrisen, och med anledning av det blivit intervjuad av Annika Lantz i P1. Bra utdelning!

Och tro inte att socialdemokraternas mångsysslare Thomas Bodström ensam har fått löpa gatlopp i veckan. Det gör älgarna runt knuten också, närmare bestämt sedan i måndags morse. Då började älgjakten och gubbarna med oranga kepsar och bössor på axeln knallar nu omkring lite varstans i skogen. Det är skäl nog att åka tillbaka till civilisationen.