Fredagsmys i tv-soffan

I morgonens nyhetspanel i SVT:s Godmorgon Sverige avhandlade Stig, Göran och jag socialdemokratins backlash i Europa, justitieministerns rytande om att polisen ska hålla käft och jobba samt den rödgröna splittringen om vem som ska betala notan för nästa års kronprinsessbröllop. Den som är nyfiken på hur debatten gick kan lyssna här (vid 07.43).

Jo, i sminket bytte vi också ett och annat ord om Thomas Bodströms hotfulla prat i går om att sparka alternativt byta ut centrala polischefer, däribland rikskriminalpolisens chef.

Asks och Bodströms nerver är väl som fiolsträngar efter  polisens hantering av helikopterrånet förra veckan. Den ena gör sitt bästa för att lägga skulden på någon annan, den andre gör sitt yttersta för att plocka politiska poäng. Ingetdera imponerar, tyvärr.