Inför kvällens grillning av Ask i SVT:s Agenda

Polisens genombrott i dag i form av gripanden av helikopterföraren och ett antal andra inblandade i onsdagens attack mot värdedepån i Västberga, tillskriver i kväll rikskriminalpolisens operativa chef Arne Andersson den nationella insatsstyrkan.
Så kan det förstås mycket väl vara. Ja, man verkligen hoppas ju att det förhåller sig på det viset. Men i den intellektuella hederlighetens namn hade det nog också varit på sin plats att erinra medborgarna om att det råndrabbade säkerhetsföretaget G 4S bara timmarna efter onsdagens helikopterrån (jag vägrar att ta ordet spektakulärt i min mun) utlovade en belöning på 7 miljoner kronor till den eller dem som kan lämna information som kan leda till att gärningsmännen åtalas, och att rånpengarna återfinns.
Enligt kvällens nyhetssändningarna så här långt har säkerhetsföretagets utlovade 7 miljonerna inte ett smack att göra med dagens polistillslag. Ursäkta, men hos mig väcker det bara ännu starkare misstankar om att den eller de som gör anspråk på belöningen vill vara maximalt skyddade.  Den omständigheten bör man alltså ha i åtanke när  justitieminister Beatrice Ask i kvällens  SVT Agenda grillas om helikopterrånet.
På tal om grill.  Stockholmskrögaren och stjärnkocken Melker Andersson fick i går kväll ytterligare en av sina krogar förstörda. Jag och mitt damsällskap satt tvärs över Riddarfjärden och kunde från middagsbordet följa rökutvecklingen och blåljusen.  Tanken slog mig att polisen har ännu inte gripit någon för den rubricerade mordbranden mot Anderssons populära krog Grill på Drottninggatan för två år sedan.
Visst Grill är återuppbyggd, och hyfsat nyinvigd, men i november är det som sagt två år sedan någon eller några såg till att restaurangen brann ner till grunden. Och det utan några som helst konsekvenser från rättsstatens sida! Fast det är klart, mig veterligen har Melker Andersson inte utlovat några sju miljoner kronor i tipspengar.