Inte vad Sahlin vill höra

– Vi har fått en liten märklig situation där de rödgröna skulle kunna tjäna på att låta Wetterstrand ta debatterna med Reinfeldt i stället för Sahlin.

Det kunde ha varit jag som kläckt ur mig denna elaka sanning om Mona Sahlin. I akt och mening att försåtligt så ett litet litet frö. Ett frö som skulle ligga och gro i väljarnas hjärnor för att växa till sig och göra livet ännu surare för socialdemokraternas partiordförande det kommande valåret.

Men jag är oskyldig. Det tykna konstaterandet är Nicklas Källebrings, opinionsanalytiker hos Synovate. Bakgrunden är att Maria Wetterstrand i dagens förtroendemätning i DN seglar förbi Sahlin med hästlängder.

Ja, även Fredrik Reinfeldts förtroendesiffror slår nytt rekord. Hela 54 procent av väljarna uppger att de har stort förtroende för den moderata statsministern!

Kom i håg det på valdagen också, lyder min fromma förhoppning.