Maria Abrahamsson

i Riksdagen

Eufori – nu ser vi till att vinna valet!

2012-09-29, lördag, kl. 20:03| Kommentarer inaktiverade för Eufori – nu ser vi till att vinna valet!


Reinfeldt kan få toppjobb, hojtar Aftonbladet och antyder att landets moderate statsminister skulle vara aktuell för att axla EU-kommissionens ordförande José Manuel Barrosos mantel. Önsketänkande, säger jag.

Inte ens som kompromisskandidat skulle EU:s medlemsländer kunna enas kring att ledas av en ordförande från ett land som står utanför EU:s valutaunion. Och som därtill vill avskaffa jordbruksstödet och säger blankt nej till en bankunion.

Gissar att Aftonbladet nog också begriper att man är fel ute, men man försöker väl göra moderatledaren till en lam anka för resten av mandatperioden och därmed underlätta livet för S-ledaren Stefan Löfven. Visst har han knipit anhängare i landsorten men inte i Stockholm, och det är i huvudstaden slaget om regeringsmakten står på valnatten.

Jag vill inte vara stöddigare än vanligt men stämningen när vi moderater välkomnade vår store ledare vid lunchtid på Norrmalmstorg (bilden) påminde om eufori. Valrörelsen 2014 är igång, allt medan Löfven har mycket annat att tänka på, stort som smått.

 

Email

Kommentarer

Comments are closed.

  • Mina tweets

  • De fem senaste inläggen

  • Följ mig via RSS