Maria Abrahamsson

i Riksdagen

Stalltips efter kvällens debatt: 2014 är V och MP helt överspelade

2012-05-06, söndag, kl. 23:03| 2 kommentarer

Min kommentar till kvällens partiledardebatt i SVT Agenda? Det var ett klokt upplägg av Alliansen att ta många repliker på vänsterpartiets Jonas Sjöstedt. För det tydliggjorde splittringen i det rödröda blocket, om någon nu tvivlade på den. Regeringsfrågan är en gång för alla socialdemokraten Stefan Löfvens ömma lilltå, som Alliansen gör helt rätt i att stampa på så fort tillfälle ges. Kryddat med en annan berättigad fråga till Löfven, nämligen: Hur blir jobben fler av att skatten höjs på att anställa?

Men annars klarade Löfven kraftmätningen med statsminister Reinfeldt hyfsat bra … och mig skulle det inte förvåna om vi före valet har en blocköverskridande energiuppgörelse om kärnkraftens fortlevnad.

Yes, då är både V och MP helt överspelade i svensk politik. Vilket gläder mitt syndiga hjärta.

Kommentarer

2 kommentarer till “Stalltips efter kvällens debatt: 2014 är V och MP helt överspelade”

 1. Joakim
  2012-05-09, 23:01

  “Yes, då är både V och MP helt överspelade i svensk politik. Vilket gläder mitt syndiga hjärta.”

  Men 56% av journalisterna lär inte fira:

  http://svt.se/2.22620/1.2787431

 2. Maria Abrahamsson
  2012-05-09, 23:44

  Jepp!